Hej! Nu är jag och Hanna klara med vårt jobbiga biologi prov, så nu kan man äntligen sänka axlarna och pusta ut.  Och i firande av en vecka med bloggen,har vi skapat en ny kategori som heter "Åsikter". I den kommer vi att responda till olika saker som vi håller med eller inte håller med om. 
 
Just nu arbetar vi mycket om genus,jämställdhet och andra saker som folk har starka åsikter om i skolan. Så idag under bild lektionen var jag (alltså Havsa)  inne på min data och snubblade över den här krönikan som jag visade Hanna direkt. Vanligtvis är vi väldigt öppna för andras åsikter men det här var väldigt svårt att läsa utan att inte bli upprörd. Kröninkan är skriven av en kvinna som heter Gabriella Bark och är en skribent på nyheter24's hemsida.
 
Det som störde oss mest var att hon nämner hur hon är "för" ett jämnställt samhälle men ändå vill hon bli behandlad som smuts? Hon säger också att jämställhets grejen har gått för långt,vilket för det första inte är möjligt för att om det redan var så bra hade kvinnor inte haft 14% lägre lön än män och hade heller inte blivit ständigt trakasserade och våldtagna. Vi förstår vad hon vill få fram men att blanda in jämnställdhet och andra väldigt stora ämnen i en så enkel åsikt är väldigt dumt. Om ni har andra synpunkter eller tankar kring detta så är det bara att kommentera. Vi är trots allt bara 14 år och har i princip ingen erfarenhet kring detta. 
 
// Hanna och Havsa
*klicka på bilden för att komma till sidan*
 
 
 
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentera

Publiceras ej